Израелски кораб с българи на борда е бил отвлечен от

...
Израелски кораб с българи на борда е бил отвлечен от
Коментари Харесай

Кораб с българи отвлечен от хусите в Червено море

Израелски транспортен съд с българи на борда е бил похитен от йеменските хуси в Червено море в неделя, заяви израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от медиите.

По-рано в неделя изданието Sabereen News заяви, че придвижването „ Ансар Аллах “ (хуси), ръководещо в северен Йемен, може да е заловило в Аденския залив Galaxy Leader, обвързван с Израел транспортен съд с 22-ма членове на екипажа.

Израелската войска съобщи, че корабът, хванат от хусите покрай Йемен, не е израелски и измежду екипажа му няма израелци. „ Завземането на товарен транспортен съд от хусите покрай Йемен в южната част на Червено море е доста сериозен случай с световни последствия. Това е транспортен съд, който напусна Турция и се насочи към Индия с екипаж от цивилни от разнообразни националности, без израелци. Това не е израелски транспортен съд “, заяви армията в канала си в Telegram.

Военният представител на въоръжените сили на Хусите Яхя Сария посредством следения от тях ефирен канал Al-Masirah даде обещание да направи изказване по този въпрос в близко бъдеще. По-рано в неделя хусите предизвестиха, че ще нападат всички кораби в йеменските териториални води, в случай че плават под израелски байрак или са благосъстоятелност на израелски компании или физически лица, в отговор на израелските военни дейности в палестинската Ивица Газа. По-рано хусите нанесоха няколко ракетни удара против град Ейлат в Южен Израел.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР