Израелски десни екстремисти тормозят членове на арменската общност в Йерусалим,

...
Израелски десни екстремисти тормозят членове на арменската общност в Йерусалим,
Коментари Харесай

Израелски десни екстремисти сплашват арменски протестиращи в Йерусалим

Израелски десни екстремисти тормозят членове на арменската общественост в Йерусалим, протестиращи против разрушаването на значим исторически обект. Австралийски предприемач закупи региона, наименуван Cows' Garden, още през 2021 година, с цел да построи хотел там, само че имаше гневна опозиция от страна на арменската общественост. През последните седмици предприемачът взе участие и в заплашване на протестиращи.

Един паркинг в Йерусалим се трансформира в център на развълнуван спор през последните няколко месеца. Паркингът е част от историческа зона, известна като Градината на кравите. Разположен в арменския квартал на града, този обект има културно и историческо значение за тази общественост и включва стена, издигната по време на Османската империя.

Въпреки това през 2021 година Арменската патриаршия на Ерусалим – религиозните управляващи в арменската общественост – реши да продавам паркинг и няколко близки здания. Те подписаха контракт за наем за 99 години с австралийския предприемач Дани Рубинщайн (известен като...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР