Израелски археолози откриха следи от канабис по артефакти от древен

...
Израелски археолози откриха следи от канабис по артефакти от древен
Коментари Харесай

Израелски археолози откриха следи от канабис в древен храм

Израелски археолози откриха следи от канабис по артефакти от античен храм - първото доказателство за потребление на халюциногенни средства в древноеврейската вяра, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Храмът в Тел Арад, който е от 8 в. прочие н. е., дава за първи път доказателства за потребление на психоактивни субстанции като "част от паметните ритуали в Юдейското царство ", в това число и в Първия еврейски храм в Ерусалим по това време, предава Българска телеграфна агенция.

Китайски археолози се натъкнаха на сантиментално заравяне отпреди 1000 години

Депозитите са от два варовикови олтара, съхранявани в Израелския музей в Ерусалим. Направеният разбор от експерти от Еврейския университет и института Технион сподели, че по единия има психоактивното вещество от марихуаната, а по другия - следи от тамян.

Според специалисти това е най-ранното доказателство за потребление на психоактивни субстанции в юдейската вяра.

Липсата на остатъци от полен от канабис или семена в региона насочва, че той е бил внасян, евентуално като хашиш. Химическият разбор демонстрира, че е горен върху животинска тор.

Заради безспорната връзка на обекта с монархията, съгласно експертите канабисът е употребен от формалната държавна вяра, най-вероятно за изпадане в възторг и връзка с Бога.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР