Израелската страна се е съгласила да отложи очакванoто нахлуване в

...
Израелската страна се е съгласила да отложи очакванoто нахлуване в
Коментари Харесай

Израел се е съгласил да отложи сухопътната операция в Газа

Израелската страна се е съгласила да отсрочи очакванoто навлизане в Ивицата Газа, до момента в който Съединените щати разположат своите системи за противовъздушна защита в района. Това заяви " Уол Стрийт Джърнъл ", базирайки се на американски и израелски публични лица.

Според изданието американските системи за противовъздушна защита ТААД и " Пейтриът "   могат да бъдат ситуирани в района още по-късно тази седмица.

Израел взема поради и напъните за доставка на филантропична помощ в Газа, както и дипломатическите старания за освобождение на заложници, държани от бойци на " Хамас ", написа " Уол Стрийт Джърнъл ", представени от БНР. 

Здравната система на палестинския анклав към този момент не фукнционира, заяви по-рано катарската телевизия " Ал Джазира ", като се базира на представител на здравното министерство в Газа. Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци заяви, че ще бъде принудена да спре работа, в случай че през идващите часове в Ивицата Газа не бъдат позволени петролни доставки.

Твърденията на еврейската страна са, че " Хамас " би употребила доставките на гориво за удари против Израел. Здравното министерство в Газа заяви, че за 24 часа са починали над 700 души, което е най-високото число за ден от началото на войната.

Междувременно " Хамас " изтреля ракета от Газа по израелския курорт на Червено море Ейлат. По информация на израелските военни ракетата е паднала в морето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР