Израелската стартираща компания Binah.ai, известна преди всичко със своите медицински

...
Израелската стартираща компания Binah.ai, известна преди всичко със своите медицински
Коментари Харесай

Онлайн услугата Binah.ai измерва артериалното налягано по автопортретно видео

Израелската започваща компания Binah.ai, известна на първо място със своите медицински технологии, показа нова система за мониторинг на здравето благодарение на смарт телефон . Компанията е създала приложение, включващо функционалност за премерване на в човешкия организъм единствено посредством автопортретно видео. Според разработчиците, тяхната цел е да се сътвори пълноценно решение, което ще даде опция да се откажем от тромавите апарати за премерване на кръвното налягане.

Новата технология на Binah.ai се базира на фотоплетизмографията – процесът, при който профилирани логаритми проучват светлината отразена от лицето на пациента. Методът напълно не е неповторим, само че като предписание изисква професионално съоръжение, а за неговото калибриране се употребяват общоприети апарати за премерване на кръвното налягане. В последна сметка платформата Binah.ai може да мери артериалното налягане единствено от клипове, на които благодарение на елементарен смарт телефон е снимано лицето на потребителя. Няма потребност от каквито и да било медицински принадлежности.

При проектирането и създаването на тази забавна онлайн услуга са направени проби на 264 доброволци. Направено е съпоставяне с общоприетите медицински апарати, като точността на измерването се е оказала задоволително висока.

Предстоят огромни клинични проби, които ще стартират при започване на месец февруари тази година. По-късно получените резултати ще бъдат изпратени на, с цел да може новата технология да бъде лицензирана по медицинските стандарти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР