Израелската полиция е нападнала десетки поклонници в джамията Ал Акса

...
Израелската полиция е нападнала десетки поклонници в джамията Ал Акса
Коментари Харесай

Насилието в Ерусалим ескалира

Израелската полиция е нападнала десетки поклонници в джамията " Ал Акса " в Eрусалим преди разсъмване в сряда, оповестиха очевидци, като съгласно израелската полиция това е било в отговор на безредици.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Инцидентът провокира митинги на целия окупиран Западен бряг, а израелските военни оповестиха, че девет ракети са били изстреляни от Газа към Израел, откакто в южните градове са се разнесли сирени.

Насилието в окупираните Западен бряг и Eрусалим набъбна през последната година и има опасения, че напрежението може да ескалира този месец , защото мюсюлманският заветен месец Рамазан съответствува с юдейската Пасха и християнския Великден.

Палестинският Червен полумесец заяви за ранени, само че не посочи какъв брой души са потърпевши. В изказването се споделя, че израелските сили са попречили медиците на организацията да доближат до джамията.

" Седях на един стол и рецитирах (Корана) ", сподели пред " Ройтерс " стара жена, която седеше пред джамията и се опитваше да си поеме мирис.
 Хамас пое отговорност за атентата в Източен Ерусалим
Хамас пое отговорност за атентата в Източен Ерусалим

Нетаняху: Ще отговорим на насилието

" Хвърлиха зашеметяващи гранати, една от тях ме улучи в гърдите ", сподели тя, като стартира да плаче.

Израелската полиция съобщи в изказване, че е била принудена да влезе в комплекса, откакто " маскирани пропагандатори " се заключили в джамията с фойерверки, пръчки и камъни.

" Когато служителите на реда влязоха, по тях бяха хвърлени камъни и от вътрешността на джамията бяха изстреляни фойерверки от огромна група пропагандатори ", се споделя в изказването и се прибавя, че един служител на реда е бил ранен в крайници.

Триенето в комплекса на джамията " Ал Акса ", прочут на евреите като Храмовия рид, е предизвиквало принуждение през последните години.

Палестински групи осъдиха израелските набези против поклонници, които дефинираха като закононарушение.

" Предупреждаваме окупацията да не пресича алените линии на светите места, което ще докара до огромна детонация ", съобщи Набил Абу Рудейнех, представител на палестинския президент Махмуд Абас.
 Хиляди мюсюлмани се молиха в джамията Ал-Акса
Хиляди мюсюлмани се молиха в джамията Ал-Акса

Нямаше напрежение

Йордания и Египет, които вземат участие в неотдавнашните подкрепяни от Съединени американски щати старания за деескалация на напрежението сред Израел и палестинците, направиха обособени изказвания , в които осъдиха случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР