Израелската офанзива в ивицата Газа ще продължи до победа срещу

...
Израелската офанзива в ивицата Газа ще продължи до победа срещу
Коментари Харесай

Нетаняху се закани, че Израел ще постигне целите си във война срещу Хамас

Израелската атака в линията Газа ще продължи до победа против палестинското придвижване " Хамас ", съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху при първото си посещаване в палестинската територия от началото на спора. Той се срещна в неделя с командири и бойци в Ивицата Газа.
Ние сме тук, в линията Газа, с нашите героични бойци. Полагаме всички старания да върнем заложниците си. Имаме три цели в тази война: да отстраняваме Хамас, да върнем всички наши заложници и да подсигуряваме, че Газа няма да се трансформира още веднъж в опасност за Държавата Израел.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

„ Продължаваме до края, до успеха. Нищо няма да ни спре. Знаем, че разполагаме с мощта, силата, волята и решимостта да реализираме всички цели в тази война “, уточни Нетаняху.

Въпреки тревожното успокоение, съглашението включва единствено малко спиране на сраженията. Израелски танкове бяха ситуирани в неделя покрай границата с Газа.

Жител на кибуц Беери в Южен Израел, една от най-тежко засегнатите общности при нападението на Хамас на 7 октомври, съобщи, че регионът би трябвало да бъде изцяло безвреден, с цел да могат хората да се върнат да живеят там.
Тук би трябвало да е безвредно, другояче хората няма да се върнат да живеят тук. Ако има огромна възможност Хамас да пристигна още веднъж тук и да ни убие в къщата ни, хората не могат да живеят тук. Трябва да е безвредно вечно, а не за няколко месеца или една година.
Ерез Манор, притежател на магазин за колела, гражданин на кибуц Бе'ери

Израел, който си е сложил за цел унищожаването на Хамас и спасяването на пленниците, се чака да продължи оттова, откъдето е спрял, откакто прекратяването на огъня завърши.

Войната лиши живота на повече от 1200 израелци, най-вече цивилни, убити от Хамас при първичното нахлуване през октомври. По данни на Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Ивица Газа са убити повече от 13 300 палестинци, като почти две трети от тях са дами и малолетни.

Четиридневното преустановяване на огъня, което стартира в петък, беше реализирано с посредничеството на Катар и Египет и Съединени американски щати. Хамас ще освободи минимум 50 израелски заложници, а Израел ще освободи 150 палестински пандизчии. Всички те са дами и малолетни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР