Израелската компания Everysight представи очилата с добавена реалност Raptor за

...
Израелската компания Everysight представи очилата с добавена реалност Raptor за
Коментари Харесай

Everysight представи очила с добавена реалност за велосипедисти






Израелската компания Everysight показа очилата с добавена действителност Raptor за велосипедисти. Те са артикул на дългогодишни разработки, които стартират от една друга сфера. Компанията в началото основава технология за проекция на данни на предното стъкло ( Head Up Display ) за водачите на изтребители. След това обаче взема решение да употребява своите достижения на потребителския пазар и стартира с опитите да сътвори смарт-очила. До момента организацията е вложила стотици милиони долари, с цел да успее да понижи технологията за добавена действителност до размерите на очила.

Прочетете още: Китайска стартъп компания показа 8K очила за виртуална действителност

Едно десетилетие от концепцията до продукта

Everysight се насочва към концепцията през 2005 година и през идващите 10 години организира проучвания, изследвания измежду потребителите и разбори на несполучливите опити на съперниците, с цел да дефинира най-хубавия дизайн на очилата. През 2014 година след безчет несполучливи планове, екипът се стопира на дизайн, подобаващ за пазара: хедсет, сходен на очила с екран.

Тайната съставна част в действителност е екран технологията, наречена Beam . Тя употребява дребен проектор, вграден в уплътнителите за носа на Raptor, с цел да насочва светлина към окуляра на огледалните лещи. След това лещите отразяват светлината в задната част на ретината на носещия ги, което основава спомагателен облик, наслагващ се върху зрителното поле. От компанията акцентират, че решението е доста енергоефективно, защото се основава ослепителен облик, без да се употребява доста батерия.

Това оставя доста място за другите съставни елементи на Raptor . Хедсетът разполага с четириядрен процесор с 2GB RAM , батерия, която устоя до осем часа при едно зареждане , и ориентирана напред камера с висока резолюция, която прави фотоси и видео клипове. Включени са и редица датчици, измежду които акселерометър, жироскоп, магнитомер, барометър, GPS и GLONASS, датчик за непосредственост, който следи скоростта, височината и местоположението и вграден микрофон и спийкър.

Други характерности

Освен скорост и разстояние, Raptor може да регистрира и сърдечния темп на екрана посредством Bluetooth ANT+ . Очилата отговорят и на гласови команди. Например при „ Hey Everysight “ се появява лист от гласови команди за записване на видео, правене на фотоси и други.

Опцията за навигиране изкарва карта с местонахождението на потребителя, повсеместен терен на пазарите, пътищата и други места, които могат да съставляват интерес. Ако няколко потребителя на Raptor се движат дружно, то всеки от тях ще излиза на картата на другия като мигаща цветна точка. Освен това потребителите могат да слушат музика посредством свързването на смарт телефона с вградения микрофон и представител на Raptor или пък да одобряват входящи позвънявания.

Камерата на очилата прави ясни фотоси с висока резолюция, които Raptor съхранява в своята лична вътрешна памет. Оттам след това те могат да се трансферират на компютър през MicroUSB кабел.

Критиките на потребителите водят до усъвършенствания


При създаването на очилата компанията взима под внимание недоволствата на велосипедистите от предходните характерности на Raptor. Рамката Grilamid TR-90 е със документ IP55 против излагане на прахуляк и вода. Вследствие на рецензиите Everysight стартира да предлага модела в комплект с отдалечен надзор за Bluetooth и срнзор за сърдечен темп.

За компанията обаче Raptor е единствено началото. В момента се работи върху интерфейс: основано на Android меню за приложения, джаджи и анимирани икони, които потребителят да може да ръководи като си движи главата наляво и надясно.

От Everysight акцентират, че преглеждат очилата като идея, която еволюира с времето. В тази връзка те към този момент обмислят основаването на приложения, които да допълват действителния свят с данни. Например, с цел да могат потребителите по-лесно да откриват предложените заведения за хранене или свободните места за паркиране, в далечината може да се появява цифрова стрелка, която да ги насочва.

Скоро започват поръчките за предварителни поръчки


В края на октомври Raptor разгласи, че смарт-очилата ще бъде налични за предварителна поръчка през идващите месеци. От 15 ноември ще могат да се подават поръчките, само че единствено в случай че от компанията Ви поканят. Тук е и тайната – потребителите могат още в този момент да се записват, с цел да получат една от тези предложения. При ранните поръчки цената на модела 16GB ще бъде 499 $ , а версията 32GB ще се продава против 549 $ .

При постоянните поръчки цените ще бъдат малко по-високи: 650 $ за 16GB и 700 $ за 32GB. Очаква се, в Съединени американски щати доставките да стартират през февруари 2018, до момента в който в Европа през април (като забавянето е заради регулаторни процедури).
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР