Израелската компания Delta Galil Industries, която е един от големите

...
Израелската компания Delta Galil Industries, която е един от големите
Коментари Харесай

Най-големият производител на чорапи в България напуска страната

Израелската компания " Delta Galil Industries ", която е един от огромните работодатели в Русе, е решила да напусне страната.

Delta ръководят най-големия производител на чорапи в България - " Делта текстил България ". Икономическите проблеми след пандемията обаче са довели до решението на притежателите да затворят един от двата си завода - този в България - и да запазят единствено базата си в Турция.

Пред " Капитал " генералният управител на компанията Игал Херетц оповестява, че над 500 чиновници ще би трябвало да бъдат освободени, като акцентира, че " всички служащи ще получат каквото им се поставя по закон и даже повече ": " Решението е мъчно, тъй като е и прочувствено - компанията е в страната от 20 години ", споделя той.

" Делта текстил България " създава 95% от поръчките за чорапи на спортния колос Nike. Компанията работи и за други международни марки като Columbia, Converse, Wilson, Pierre Cardin и други Присъства в България от 20 години.

Спадът в производството им идва по време на Covid-пандемията, когато търсенето на продукцията им спада доста.

Херетц показва, че претекстовете за избора на Турция пред България като база са свързани с " икономическа обстановка в България, която е по-неблагоприятна спрямо Турция поради хронична липса на работна ръка, скъпа сила, а и суровината идва от Турция ".

Въпреки спада през компанията е съумяла да възвърне производството и да регистрира облага от 14,7 млн. лева за 2021.

" Резултатите са положителни, само че въпреки всичко икономическото състояние изисква да се вземе мъчно решение ", споделя още шефът.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР