Израелската армия заяви в прессъобщение рано в петък, че е

...
Израелската армия заяви в прессъобщение рано в петък, че е
Коментари Харесай

Израелската армия докладва за над 100 ударени цели на Хамас

Израелската войска съобщи в прессъобщение рано в петък, че е направила удари през нощта по  " повече от 100 оперативни цели, принадлежащи на терористичната организация " Хамас ", убивайки екстремист, забъркан в атаката в Южен Израел, написа съветската работа на " Би Би Си ".

" Изтребителите на израелските военновъздушни сили нанесоха удари по повече от 100 цели на " Хамас ", в това число под земята тунел, оръжейни хранилища и " десетки оперативни командни центрове " се споделя в изказването.

Също по този начин се оповестява, че Амджад Маджед Мухаммад Абу Оде - сътрудник на " Хамас ", който взе участие в избиването на цивилни израелци в Южен Израел - както и  " терористичен отряд ", обвързван с въздушни удари против Израел, са били " обезвредени "  в резултат на целеустремен удар против град Газа.

Израелските сили съобщиха и за унищожени оръжия, намиращи се в джамия в региона на Джабалия. В отчета не се споделя нищо за удар по постройка до черква в Газа.

Контролираното от " Хамас " вътрешно министерство на Газа разгласи по-рано, че израелски удар против комплекс на гръцка черква в Газа е умъртвил и ранил " огромен брой " хора, укриващи се там. Очевидци на удара споделиха пред Агенция Франс Прес, че той е блъснал цел покрай църквата Св. Порфирия.

Това е най-старата черква в Газа. Според очевидци детонацията е развалила фасадата на църквата и е унищожила изцяло постройката до нея. Израелската войска разгласи, че проверява информацията за удара и последствията от него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР