Израелската армия, в отговор в петък на разследване на Ройтерс,

...
Израелската армия, в отговор в петък на разследване на Ройтерс,
Коментари Харесай

Израел за убитите журналисти: Района е зона на бойни действия

Израелската войска, в отговор в петък на следствие на Ройтерс, съгласно което нейните сили са умъртвили публицист на Ройтерс в Южен Ливан на 13 октомври, сподели, че случаят е станал в зона на дейни бойни дейности и е в развой на инспекция.

Без да се приказва непосредствено за гибелта на Исам Абдала, военно изказване сподели, че по това време бойци на ливанската " Хизбула " са атакували през границата и израелските сили са разкрили огън, с цел да предотвратят хипотетично въоръжено навлизане.

" На 13 октомври 2023 година терористичната организация " Хизбула " стартира офанзива против голям брой цели в границите на израелска територия по ливанската граница ", се споделя в изказването, издадено от Израелските отбранителни сили (IDF).

" Един случай включваше изстрелване на противотанкова ракета, която удари граничната ограда покрай село Ханита. След изстрелването на противотанковата ракета породиха опасения по отношение на евентуалното навлизане на терористи на израелска територия.

" В отговор израелската войска употребява артилерийски и танков огън, с цел да предотвратят проникването . Армията е наясно с изказванието, че публицистите, които са били в региона, са били убити.

" Районът е зона на дейни бойни дейности, където се води деен огън и пребиваването в тази зона е рисково. Инцидентът сега се ревизира ", се споделя в известието.

Разследването на Ройтерс откри, че двата удара са умъртвили Абдала, на 37 години, и тежко ранили фотографа на Франс Прес Кристина Аси, на 28 години, на малко повече от километър от израелската граница покрай ливанското село Алма ал-Шааб.
 Блинкън желае Израел да проверява убийството на публицисти в Ливан
Блинкън желае Израел да проверява убийството на публицисти в Ливан

Според изказвания израелски военни стоят зад случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР