Израелската армия твърди, че е открила команден център на Хамас

...
Израелската армия твърди, че е открила команден център на Хамас
Коментари Харесай

Израел твърди, че е открил боен пункт в педиатрия. Хамас предложи заложници срещу пет дни примирие

Израелската войска твърди, че е разкрила команден център на Хамас под детска болница в Газа. Говорител на военните сподели, че под педиатрията са открити и тунели, в които са държани заложници от Израел.

Израел е във война с Хамас. Тя стартира след нахлуване на палестинската формация, която Съединени американски щати и Европейски Съюз дефинират за терористична, в което починаха 1400 души, а повече от 200 бяха отвлечени. В отговор израелската войска стартира да нанася удари и влезе със сухопътна войска в Ивицата Газа. По данни на локалните управляващи, следени от Хамас, броят на палестинските жертви е към този момент над 11 000 души.

В понеделник израелската войска сподели видео и фотоси, за които твърди, че са от подземията на детската клиника „ Рантизи “ . Говорител на израелските сили сподели, че там са открити колани с експлозиви, ръчни гранати, компютри и пари.

„ Терористите употребяват лечебните заведения за жив щит “, сподели представителят на израелските сили.

Малко по-рано, че употребява лечебни заведения и цивилни жители като „ живи щитове “ във войната.

Представители на Хамас отхвърлят обвиняванията.

В същото време израелската войска продължава настъплението си в Газа. Тя доближи пред входа на най-голямата болница в региона „ Ал-Шифа “ . В нея към момента има стотици хора, които чакат да бъдат евакуирани.

Настъплението на израелската войска докара до предложение от страна на Хамас. От групировката желаеха петдневно помирение против 70 от заложниците, отвлечени при нападението им против Израел.

От Белия дом излязоха със известие, че Вашингтон „ би желал да види “ паузи в бойните дейности в продължение на дни. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че болничното заведение „ Ал-Шифа “ би трябвало да бъде предпазена и че поддържа контакт с Тел Авив по въпроса.

Войната в Газа стартира, откакто на 7 октомври против Израел до момента. В отговор на Хамас и наложи обсада над Ивицата Газа.

Конфликтът сред израелци и палестинци съществува от десетилетия, като насилието от време на време ескалира.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР