Израелската армия твърди, че е обкръжила град Газа и е

...
Израелската армия твърди, че е обкръжила град Газа и е
Коментари Харесай

Израелската армия твърди, че е прерязала Газа наполовина, обкръжила е град Газа

Израелската войска твърди, че е обкръжила град Газа и е разделила обсадената крайбрежна линия на две, защото Газа попадна под третата си цялостна връзка спиране от началото на войната.

„ Днес има северна Газа и южна Газа “, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари пред кореспонденти в неделя, наричайки това „ значим стадий “ във войната на Израел против Хамас.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Истинско кръвопролитие “: Броят на починалите деца в Газа надвиши 4000, до момента в който нападенията се ускоряват Израел прави ли етническо пречистване в Газа? Снимки: Няма завършек на убийствата в Газа, до момента в който израелската акция наближава месец завършек на списъка

Израелските медии оповестиха, че се чака войските да влязат в град Газа в границите на 48 часа. Силни детонации бяха следени в северната част на Газа след рухването на нощта.

Но „ сривът в свързаността “ в Газа, докладван от групата за отбрана на достъпа до интернет NetBlocks.org и доказан от палестинската телекомуникационна компания Paltel, направи още по-сложно предаването на детайлности за новия стадий от военната атака.

„ Изгубихме връзка с голямото болшинство от членовете на екипа на UNRWA “, сподели представителят на организацията за палестинските бежанци на Организация на обединените нации Жулиет Тума пред Асошиейтед прес. Първото спиране в Газа продължи 36 часа, а второто - няколко часа.

Израелската бомбардировка продължава

По-рано в неделя израелски военни самолети удариха два централни бежански лагера в Газа, убивайки минимум 53 души и ранявайки десетки, оповестиха здравни управляващи.

Израел сподели, че ще продължи с офанзивата си против Хамас, макар апелите на Съединени американски щати даже за къси паузи, с цел да получи помощ за обезверените цивилни.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че повече от 9700 палестинци са били убити на територията за близо месец на война, повече от 4000 от които деца. Тази жертва евентуално ще нарасне, до момента в който израелските войски навлизат в гъсто обитаеми градски квартали.

Въздушни удари удариха бежанския лагер Maghazi през нощта, убивайки минимум 40 души и ранявайки 34 други, заяви здравното министерство.

Лагерът е в зоната, където израелската войска е призовала палестински цивилни да потърсят леговище.

Няма неотложен коментар от израелските военни.

Друг въздушен удар удари къща покрай учебно заведение в бежанския лагер Буреджи в централната част на Газа. Персоналът на болница Ал-Акса сподели, че минимум 13 души са убити. Лагерът беше ударен и в четвъртък.

Въпреки апелите и задграничните демонстрации, Израел продължи да бомбардира Газа. Критиците споделят, че ударите на Израел постоянно са непропорционални, като се има поради огромният брой убити цивилни.

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен се срещна с палестинския президент Махмуд Абас на окупирания Западен бряг в неделя, ден след срещата с арабските външни министри.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР