Израелската армия смята, че е открила изоставено скривалище на лидера

...
Израелската армия смята, че е открила изоставено скривалище на лидера
Коментари Харесай

Израелската армия показа скривалище на лидера на Хамас

Израелската войска счита, че е разкрила изоставено укритие на водача на ислямистката организация " Хамас " в линията Газа Яхия Синвар, заяви представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Синвар е живял в тунел под южния град Хан Юнис със фамилията си и бойци на " Хамас ", до момента в който над тях е бушувала войната.

Даниел Хагари сподели и малко видео от обиколката на хипотетичното укритие .

В него израелски боец демонстрира стаята, в която е живял Синвар, в това число сейф, цялостен с банкноти в израелска и американска валута на обща стойност милиони.

Яхия Синвар и хората му избягали, когато чули приближаването на израелските военни, съгласно израелската войска.

Израелските военни разпространиха и друго малко видео, на който се виждат Синвар и някои от неговите родственици. Информацията към него е, че е записано на 10 октомври - три дни след началото на войната в Газа - от камера за наблюдаване в един от тунелите на Хамас. Твърди се, че на него се вижда по какъв начин военачалникът на Хамас " бяга " със брачната половинка и децата си.

Не е известно къде се намират Яхия Синвар и управлението му през днешния ден. Ако видеозаписът е достоверен, това ще са първите му фотоси от началото на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР