Израелската армия съобщи в петък, цитирана от международни агенции, че

...
Израелската армия съобщи в петък, цитирана от международни агенции, че
Коментари Харесай

Израел атакува цели в Ливан и ивицата Газа

Израелската войска заяви в петък, представена от интернационалните организации, че е атакувала цели на ислямистката групоровка „ Хамас “ в Южен Ливан и е засилила ударите по линията Газа, осведоми „ Дойче Веле “.

Според израелските сили това е станало след ракетни набези против Израел, осъществени ден по-рано от ливанска територия. Напрежението в района се усили през последната седмица, откакто израелската полиция нахлу в джамията Ал-Акса в Йерусалим в няколко поредни нощи. Това докара до яростни конфликти с палестинците в нея.

„ Израелските сили за отбрана няма да разрешат на терористичната организация „ Хамас “ да работи от Ливан и държи ливанската страна виновна за всеки огън, приближаващ от нейна територия “, споделят израелските военни в изказване.

Съобщава се за мощни гърмежи в разнообразни региони на Газа, като съгласно Йерусалим израелските самолети са поразили цели, в това число тунели и обекти за произвеждане на оръжие на „ Хамас “, която управлява блокираната южна крайбрежна линия.

По-късно военните оповестиха, че са нанесли удари и по цели на „ Хамас “ в Южен Ливан, където жителите в региона на бежанския лагер „ Рашидие “ край южния град Тир оповестиха за три мощни гърмежа.

„ Остро осъждаме наглата ционистка експанзия против Ливан в региона на Тир призори през днешния ден “, заяви „ Хамас “.

Израелските сили оповестяват, че в четвъртък от територията на Ливан са били изстреляни 34 ракети, от които 25 са били прихванати от системите за противовъздушна защита. Израелските управляващи упрекнаха „ Хамас “.

Това е най-голямото нахлуване от страна на Ливан по отношение на Израел от 17 години насам. Твърди се също, че израелските въздушни удари са най-тежките след обстрела с „ Ислямски джихад “ през август 2022 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР