Израелската армия съобщи, че си е върнала контрола над границата

...
Израелската армия съобщи, че си е върнала контрола над границата
Коментари Харесай

Израел твърди, че си е върнал контрола над границата с Газа. Открити са 1500 трупа на бойци на Хамас

Израелската войска заяви, че си е върнала контрола над границата с Газа. Говорител на военните сподели, че през последното денонощие не е имало нито едно ново навлизане на територията на Израел, съобщи Би Би Си.

На 7 октомври по време на изненадваща офанзива против Израел над 700 души и отвлече повече от 100 . Ден по-късно Израел публично и нанесе смъртоносни удари по Ивицата Газа.

Освен възобновяване на граничния надзор израелската войска е почнала да минира всички сектори, на които има опустошения по граничната стена. Нахлуването на бойци на Хамас стана точно през пробиви по граничната стена.

Заедно с това израелските управляващи оповестиха, че съвсем изцяло са завършили евакуацията на израелските общности, които живеят в региона на Ивицата Газа.

В друго свое известие израелската войска сподели, че досега на територията на Израел и в региона на Ивицата Газа са открити телата на 1500 бойци на Хамас.

Досега броят на починалите от нападението на ислямистката формация е 900 души, 2600 са ранените, а десетки други са в плен.

Късно в понеделник Хамас предизвести, че ще екзекутира израелски цивилни заложници всякога, когато Израел бомбардира домове в Палестина без предизвестие. При предходни удари Израел предупреждаваше локалното палестинско население посредством есемеси и телефонни позвънявания няколко минути преди офанзивата.

След офанзивата на Хамас в събота Израел отговори с по Ивицата Газа, територия с дължина 41 км и широчина 10 км, където живеят над 2,3 милиона палесттинци . След офанзивата са починали над 680 палестинци , оповестява министерството на опазването на здравето на Газа, представено от Ройтерс.

Същевременно Израел стартира и на Ивицата Газа. Мярката включва възбрана за внасяне на храни и горива, няма да има и електричество.

В неделя Израел публично разгласи за първи път от 50 години насам. Страната към този момент заяви за мобилизацията на 300000 резервисти.

Военните дейности сред Израел и Палестина са свързани с едновременните искания на два народа над една и съща територия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР