Израелската армия съобщи, че през нощта е нанесла въздушен удар

...
Израелската армия съобщи, че през нощта е нанесла въздушен удар
Коментари Харесай

Атакуваха къщата на лидер на Хамас в Газа

Израелската войска заяви, че през нощта е нанесла въздушен удар по дома на шефа на политическото бюро на Хамас в линията Газа Яхия Синуар, без да посочи дали той се е намирал там, съобщи Франс прес. Армията " нападна дома на Яхия Синуар и на неговия брат терорист ", написа пресслужбата на армията Туитър, където разгласява и видеоклип, показващ разрушената постройка, потънала в облак прахуляк.

На 15 май израелските Военновъздушни сили унищожиха дома на заместник-шефа на политическото бюро на Хамас в линията Газа Халил ал-Хая, кято изстреляха няколко ракети по жилищната постройка в региона Ат Туфах в град Газа, напомня ТАСС. Пресслужбата на израелските сили за защита разгласява през днешния ден лист от трийсетина имена на водещи фигури от радикалните придвижвания Хамас и " Ислямски джихад ", премахнати от Израел от началото на военната интервенция преди една седмица.

Палестински екстремисти от линията Газа са изтреляли за няколко часа след среднощ 55 ракети против градове в Централен и Южен Израел, а в отговор израелските Военновъздушни сили са пуснали минимум 100 бомби върху тунели и бункери на Хамас в централната и северната част на линията Газа, оповестиха военни източници за израелското радио Кан. Естремистите от линията Газа от 10 май насам са изстреляли по посока на Израел, по данни на израелската войска и медиите, към 2,9 хиляди ракети, като 90 % от тях са били прехванати от системата за Противовъздушна отбрана " Железен купол ", а над 400 са паднали на територията на анклава, анклава, без да прелетят през границата. В отговор израелските сили са унищощили към 700 военных обекти на радикални рганизации на територята на палестинския анклав. По последни данни в следствие от разменените ракетни удари от израелска страна са починали минимум 10 души, включително две деца, а от палестинска - към 150, в това число 40 деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР