Израелската армия съобщи, че е започнала едно от най-големите си

...
Израелската армия съобщи, че е започнала едно от най-големите си
Коментари Харесай

Израелската армия започна едно от най-големите си учения от години насам


Израелската войска заяви, че е почнала едно от най-големите си военни учения от десетилетия, съобщи ДПА.

" През идващия един месец военнослужещи от всички типове въоръжени сили ще вземат участие в взаимно обучение за повишение на боеспособността на армията - по суша, въздух, вода и в киберпространството ", показаха израелските военни в Туитър. Учението носи името " Огнени колесници ".

Подобно обучение предходната година беше отсрочено малко откакто стартира, поради експлоадирането на 11-дневната война в Газа.

Целта на тазгодишните военни маневри с изключение на повишение на боеспособността на армията е и да се ревизира готовността ѝ за яростни и продължителни боеве. Ще вземат участие както военнослужещи на дейна работа, по този начин и резервисти, заяви армейски представител и добави, че " за жал, опасността, било то от страни съперници като Иран, или терористични организации като се стартира от Хамас и " Ислямски джихад " и се стигне до Хизбула, остава ".

По време на ученията израелските бойци ще продължат да извършват нормалните си отговорности като присъединяване в дейности за битка с тероризма, се споделя в известието.

Целта на тренировките е и да бъде приложено на процедура наученото от последната война в линията Газа, по време на която оттова по Израел бяха изстреляни към 4400 ракети, сподели представителят. " Научихме по какъв начин да разполагаме системите си за противовъздушна защита ", сподели представителят. " И по какъв начин да се оправяме със залпове, когато едновременно се изстрелват няколко ракети. "

Ще бъде тествана и системата за противоракетна защита " Стрела 3 ", към която неотдавна Германия прояви интерес. Ученията ще се състоят на фона на покачващо се районно напрежение. Обстановката по северните граници на Израел с Ливан и Сирия се счита за сензитивна, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР