Израелската армия съобщи, че е прехванала въздушна цел, преминала от

...
Израелската армия съобщи, че е прехванала въздушна цел, преминала от
Коментари Харесай

Израелската армия е прехванала въздушна цел от Ливан

Израелската войска заяви, че е прехванала " въздушна цел ", минала от Ливан в четвъртък , в случай, който наруши спокойствието, царящо на границата, откогато палестинската формация " Хамас " и Израел се договориха за краткотрайно помирение.

Свидетели цитирани от Ройтерс са чули гърмежи по югоизточната граница на Ливан . До момента никой не е поел отговорност за офанзивите от страната на Ливан.

Израел и подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула ", съдружник на " Хамас ", си разменяха огън през границата в продължение на седмици след и, в най-тежките им борби от война през 2006 година

Други групи, в това число " Хамас " и палестинската група Ислямски джихад, също започнаха офанзиви от Ливан против Израел по време на спора.
 Израел още веднъж удари Хизбула в Ливан
Израел още веднъж удари Хизбула в Ливан

По-късно в Северен Израел се задейства паника заради допустимо навлизане на дрон от Ливан

Израелската войска заяви в четвъртък, че е " сполучливо прехванала подозрителна въздушна цел, минала от Ливан на израелска територия ".

Говорител на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL) сподели пред Ройтерс, че е засечен изстрел от Ливан към Израел, последван от израелски ответен удар.

Израел и Хамас в четвъртък за удължение на прекратяването на огъня за седми ден. Вашингтон съобщи, че се надява примирието да бъде удължено в допълнение, с цел да бъдат освободени повече заложници и помощта да стигне до Газа.
 Блинкън дойде в Израел, търси удължение на примирието в Газа
Блинкън дойде в Израел, търси удължение на примирието в Газа

След последната група освободени от двете страни в спора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР