Израелската армия съобщи, че е открила телата на шестима заложници,

...
Израелската армия съобщи, че е открила телата на шестима заложници,
Коментари Харесай

Израелската армия твърди, че шестима заложници са били брутално убити в Газа

Израелската войска заяви, че е разкрила телата на шестима заложници, убити от бойци на Хамас в Газа – в това число израелско-американски заложник – причинявайки нова болежка на родственици, които се опасяват, че времето изтича за близки, хванати от екстремистите преди повече от 10 месеца.

Сред откритите тела е и това на родения в Калифорния Хърш Голдбърг-Полин, чието тестване, откакто беше заловен под прицела на музикалния фестивал Nova на 7 октомври, го накара да се трансформира в едно от лицата на опустошителната интернационална рецесия със заложниците, която провокира управлението на Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху и провокира необятно разрушение в Газа.

Израелски бойци са разкрили шестте тела в тунели под анклава, съгласно военните. Заложниците бяха „ брутално убити от терористите на Хамас, малко преди да стигнем до тях “, сподели на брифинг представителят на Израелските отбранителни сили (IDF) контраадмирал Даниел Хагари, представен от CNN.

Родителите на 23-годишната Голдбърг-Полин бяха измежду най-гласовитите фамилии на заложници, които упорстваха Нетаняху да търси договорка, осигуряваща връщането на техните родственици. Тяхната неуморна и нашумяла акция ги накара да се срещнат със международни водачи и по-рано този месец изнесоха прочувствено послание на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго.

„ С разрушени сърца семейство Голдбърг-Полин е унищожено да разгласи гибелта на техния обичан наследник и брат Херш. Семейството благодари на всички за вашата обич и поддръжка и моли за дискретност в този миг “, се споделя в изказване на фамилията.

Израелските военни показаха другите пет жертви като Еден Йерушалми, Кармел Гат, Алмог Саруси, Алекс Лобанов и Ори Данино.

Новините за повече смъртни случаи на заложници натрупват напън върху Нетаняху, защото гневът в Израел нараства поради неуспеха да се реализира съглашение за преустановяване на огъня и до момента в който явните различия сред премиера и неговите военни водачи от ден на ден излизат нескрито.

Това също покачва залозите за Байдън да подтикне съдружника на Съединени американски щати Израел да откри излаз от опустошителна война в Газа, която разпалва международното публично мнение и неведнъж заплашва да прерасне в цялостен районен спор.

„ Не се заблуждавайте, водачите на Хамас ще платят за тези закононарушения. И ние ще продължим да работим непрекъснато за договорка, с цел да осигурим освобождението на останалите заложници “, сподели Байдън в изказването си за гибелта на Голдбърг-Полин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР