Израелската армия съобщи, че е обкръжила град Газа в рамките

...
Израелската армия съобщи, че е обкръжила град Газа в рамките
Коментари Харесай

Израелската армия е обкръжила град Газа

Израелската войска заяви, че е обкръжила град Газа в границите на военните дейности против групировката " Хамас ". От Организация на обединените нации още веднъж приканиха за филантропично прекъсване на огъня. Американският държавен секретар Антъни Блинкън стартира от Израел нова обиколка в Близкия изток.

Израел разгласи тази нощ, че изпраща назад в Газа всички служащи, които са оттова, както и че " прекъсва всички връзки " с анклава. Като цяло  " Израел прекъсва всички връзки с Газа, няма да има повече палестински служащи от Газа “, акцентира кабинетът.

Контролираното от терористичната формация Хамас здравно министерство на линията Газа заяви, че жертвите на израелските удари след 7 октомври към този момент надвишават 9000. Израел предприе масирани въздушни офанзиви и стартира нахлуване в линията Газа, откакто над 1400 души бяха убити и над 200 - отвлечени от групировката.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен стартира нова дипломатическа совалка в Близкия Изток. Днес ще бъде в Тел Авив, а по-късно ще замине за Аман.

Американският вицепрезидент Камала Харис съобщи, че Вашингтон няма да се стреми да постанова никакви условия върху поддръжката, която оказва на Израел, с цел да се отбрани след офанзивите на екстремистката формация " Хамас ", осъществени на 7 октомври.

Днес се чака речта на водача на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " шейх Хасан Насралла - първа от началото на войната на Израел против " Хамас " наред с ескалацията на напрежението на северната граница на Израел. Оттам оповестиха за масиран въздушен рейд против позиции на " Хизбула " от ливанската страна на границата с бойни самолети и хеликоптери. 

Проиранската формация разгласи, че е нанесла удари с дронове, ракети и оръдия по едно и също време против 19 цели в Израел, в това число военни обекти.

Говорителят на Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби съобщи, че към този момент Съединените щати нямат данни " Хизбулла " да е подготвена за фактически разкриване на втори фронт против Израел.
ТЕМА преди 10 минути 165 преди 14 часа 1088 преди 2 дни 1135
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР