Израелската армия съобщи, че е идентифицирала телата на шестима заложници,

...
Израелската армия съобщи, че е идентифицирала телата на шестима заложници,
Коментари Харесай

Израелската армия идентифицира телата на шестимата заложници, открити в Газа

Израелската войска заяви, че е идентифицирала телата на шестима заложници, върнати в Израел от Газа, в това число две дами и четирима мъже, единият от които е американец от израелски генезис, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Вчера армията и Шин Бет локализираха и извадиха телата на заложниците Кармел Гат, Еден Ерушалми, Херш Голдберг-Полин, Александър Лобанов, Алмог Саруси и Ори Данино от тунел в региона на Рафах в линията Газа “, заяви армията.

Петима от тях са били отвлечени от командоси на Хамас от техно музикалния фестивал Nova по време на смъртоносната офанзива на 7 октомври.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че тялото на израелско-американския пленник Херш Голдберг-Полин е измежду шестте, открити от израелските сили в Газа.

„ По-рано през днешния ден, в тунел под град Рафах, израелските сили откриха шест тела на заложници, държани от Хамас “, сподели Байдън, представен от Агенция Франс Прес.

„ Сега потвърдихме, че един от заложниците е американски жител, Херш Голдберг-Полин “, добави президентът.

23-годишният юноша беше измежду 251-те заложници, пленени по време на нападението на палестинските бойци против Южен Израел на 7 октомври.

Около 100 заложници остават в плен, като съгласно израелските военни десетки от тях са починали.

Родителите на Голдберг-Полин, който беше похитен от музикалния фестивал „ Супернова “, се обърнаха към делегатите на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго предишния месец.

На 28 август двойката се причисли към други родственици на заложници, които се събраха край границата с Газа.

„ Херш! Това е мама… Обичам те, бъди мощен, оцелей “, извика Рейчъл Голдбърг-Полин в микрофона.

Синът ѝ се е скрил в бомбоубежище дружно с други хора на 7 октомври, само че то е било обградено от въоръжени лица, които са го атакували с гранати.

Видеозапис на Хамас от този ден демонстрира по какъв начин го товарят на пикап, а част от лявата му ръка, която е откъсната при нападението, липсва.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР