Израелската армия съобщи, че е блокирала тунел, прокопан от Хамас

...
Израелската армия съобщи, че е блокирала тунел, прокопан от Хамас
Коментари Харесай

Израел унищожи таен тунел в Газа

Израелската войска заяви, че е блокирала тунел, прокопан от Хамас - радикалната формация, която ръководи линията Газа, оповестява " Ройтерс ".

Тунелът е бил предопределен за проход за екстремистите от анклава към Израел.

Палестински бойци използваха тунели по време на войната в Газа през 2014 година Оттогава Израел създава технологии за разкриване на такива уреди и построи подземна бетонна преграда със датчици, чиято цел е да осуетява опитите за прокопаване на тунели през границата.

През последните години израелските военни разкриха няколко тунела. Последният беше " обезвреден " преди година, само че бе възобновен с два маршрута, отвеждащи към Израел, макар че те не минават подземната преграда, се показва във военно официално съобщение.

Говорителят на Хамас Фаузи Бархум съобщи, че групата има " правото да употребява всички средства за подсилване и развиване на своите качества " и че израелското известие показва " подправени достижения " на обществеността.

Новината идва към седмица след разпалването на принуждение в района, по време на което израелските сили бомбардираха палестински цели, а бойците на " Ислямския джихад " в Газа изстреляха стотици ракети към Израел.

Израел концентрира тридневната си интервенция върху " Ислямски джихад " - подкрепяна от Иран въоръжена формация, като в същото време заобикаля директна борба с по-голямата и по-мощна Хамас, която ръководи Газа от 2007 година насам.

Знаехме за този тунел, само че изчакахме интервенцията да завърши, преди да действаме, разясни израелски боен представител.

Той добави, че това е " некинетична интервенция ", което значи, че Израел е наводнил тунела, преминаващ надълбоко подземен.

Това беше " тунел в много напреднала фаза ", който би трябвало да е предопределен за превеждане на въоръжени лица или бойци в Израел, с цел да нападат израелците, уточни представителят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР