Израелската армия съобщава за интензивни боеве в Хан Юнис в

...
Израелската армия съобщава за интензивни боеве в Хан Юнис в
Коментари Харесай

Израел порази 30 ключови цели на Хамас в Газа

Израелската войска оповестява за интензивни боеве в Хан Юнис в южната част на Газа през нощта, оповестява " Таймс ъф Израел ".

Военновъздушните сили на страната са нанесли удари по към 30 " значими " цели на " Хамас " в региона. Сред тях са подземни обекти, оръжейни хранилища и друга инфраструктура, принадлежаща на терористичната формация.

" Тези удари оказват помощ на силите в региона да продължат да се бият ", показаха от израелските отбранителни сили.

Отбелязва се, че военните от отряда на командосите " Маглан " са забелязали група от над 10 оперативни чиновници на " Хамас " на площадка за изстрелване на ракети в Хан Юнис и са насочили удар с дрон против тях.
 Израел унищожил командването на
Израел унищожил командването на " Хамас " в Северна Газа

Твърди за убити към 8000 бойци

Също в Хан Юнис силите на 55-та аварийна парашутно-десантна бригада са открили сътрудник на " Хамас ", който е излизал от постройка, до момента в който е събирал разследваща информация. Боен хеликоптер е нанесъл удар против оперативния сътрудник в границите на няколко минути.

Парашутната бригада в региона на Хан Юнис пък е забелязала сътрудник на " Хамас " в постройка и е нанесла въздушен удар против него. Малко по-късно различен действен сътрудник е бил видян в постройката и е бил погубен от войските.

Израелските отбранителни сили оповестяват, че на други места в Газа, по време на интервенции за отваряне на пътища за прекосяване на силите войските на бригадата " Кфир " са разкрили кола, употребена от сътрудници на " Хамас ", която е съдържала оръжия.

В централната част на Газа резервисти от 179-та бронирана бригада са разкрили шахта на тунел, а в нея - хиляди долари и оръжия.

В региона Магази в централната част на Газа други изралески сили са нанесли въздушен удар върху оръжеен склад на " Хамас ", където терористичната формация е съхранявала ракети с огромен обхват.
 Израел още веднъж удари Газа
Израел още веднъж удари Газа

След като Организация на обединените нации предизвести, че палестинската територия към този момент е необитаема
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР