Израелската армия публикува повече информация по случая с тримата израелски

...
Израелската армия публикува повече информация по случая с тримата израелски
Коментари Харесай

Израелската армия разкри повече подробности за убитите от приятелски огън заложници

Израелската войска разгласява повече информация по случая с тримата израелски заложници, които бяха убити от израелски бойци в северната част на линията Газа преди две седмици, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1332
Военнослужещ в началото разкрил огън " против три лица, които били разпознати като опасност " и умъртвил двама от тях, изясни армията нощес. След това третото лице избягало в постройка в квартал Шеджая на град Газа, който се счита за цитадела на " Хамас ".

След към 15 минути израелският пълководец на място чул крясъци за помощ на иврит и помолил заложника да излезе от постройката и да се насочи към бойците. Според Израелските сили за защита обаче двама бойци не чули заповедта за преустановяване на огъня поради шума от намиращ се наоколо танк. По думите на армията точно по тази причина бойците умъртвили тримата израелски заложници.

ДПА отбелязва, че тази информация все още не е била тествана през самостоятелни източници.

Израелската войска също по този начин съобщи, че тримата заложници са били без връхни облекла, с цел да покажат, че не носят колани с експлозиви. Един от мъжете развявал бяло знаме. Според новопубликуваната информация обаче те са били едва забележими за боеца, който умъртвил двама от тях. Преди това бойците изтълкували виковете за помощ и писмените апели за помощ на иврит от страна на тримата заложници като опити на " Хамас " да ги примами в засади с мини. Войниците към този момент били очевидци на сходни опити за машинация, написа Българска телеграфна агенция.

Израелските военнослужещи нападнали и постройката, в която били държани тримата мъже, тъй като подозирали засада. Петима терористи били убити, а заложниците избягали.

Армията не съумяла да извърши задачата си за избавяне на заложниците в тази ситуация с тримата мъже, които били убити по простъпка, съобщи началникът на израелския Генерален щаб Херци Халеви. Нападенията против тях е можело да бъдат предотвратени, добави той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР