Израелската армия призова палестинските жители на град Хан Юнис в

...
Израелската армия призова палестинските жители на град Хан Юнис в
Коментари Харесай

Израелската армия призова жители на Хан Юнис да бягат

Израелската войска прикани палестинските поданици на град Хан Юнис в южната част на линията Газа да бягат, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1450
Хората от още четири квартала би трябвало да отидат в избраната безвредна зона, обособена покрай средиземноморския бряг, съобщи представител на армията в " Екс ".

Организация на обединените нации, филантропичните организации и палестинците настояват, че е невероятно да се основат безвредни зони в Газа заради обхваналите огромни региони яростни боеве и продължаващите израелски набези.

Говорителят на израелската войска разгласи и четиричасови тактически паузи в боевете в четвъртък, петък и събота в Дейр ал Балах в централната част на линията Газа и в Рафах на границата с Египет.

Тези паузи би трябвало да улеснят доставките на помощи в Газа, обявиха от армията.

Хуманитарните организации предизвестяват, че жителите на Газа могат да се сблъскат с  глад, в случай че не им се дават повече незабавни хранителни помощи.

В началото на войната преди повече от три месеца и половина военните приканиха палестинското цивилно население в северната част на линията Газа да се реалокира на юг поради личната си сигурност.

След разширението на наземната израелска атака в южната част обаче, хората още веднъж бяха принудени да изоставен местата, където бяха намерили леговище.

По данни на Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида хиляди хора са избягали в Рафах след яростните боеве в Хан Юнис. В момента в Рафах живеят над 1,3 млн. души, което е повече от половината от цялото население на линията Газа, което е общо 2,2 млн. души.

Израел счита, че висши чиновници на Хамас се крият в тунели в Хан Юнис и че бойците държат израелски заложници в обширната подземна мрежа, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР