Израелската армия представи план за евакуация на мирни граждани от

...
Израелската армия представи план за евакуация на мирни граждани от
Коментари Харесай

Израел представи план за евакуация от бойните зони в Газа. Преди очакваната офанзива към Рафах

Израелската войска показа проект за " евакуация " на мирни жители от " бойните зони " в линията Газа, разгласи в изказване кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху, представено от Българска телеграфна агенция. 

Съобщението беше направено преди предстоящата израелска атака в Рафах - претъпкан град в южната част на палестинската територия, именуван от Нетаняху " последната цитадела " на ислямисткото придвижване " Хамас ".

Снощи израелските военни оповестиха, че военните оповестиха, че на кабинета е бил показан " проект за евакуация на популацията от регионите на бойните дейности в линията Газа и идния действен проект ". Одобрен е и проект за даване на филантропична помощ на линията Газа, " с цел да се предотврати мародерството в северната линия и други региони ", се споделя в известието. В късото известие не бяха дадени никакви детайлности. 

В известието на израелските военни не се загатва категорично Рафах, където са струпани 1,5 милиона палестинци, търсещи леговище от сраженията в други елементи на изолираната крайбрежна зона. Нетаняху желае бързо да започва проектите за военна атака в Рафах макар продължаващите договаряния за преустановяване на огъня. Той съобщи през уикенда, че ще свика кабинета при започване на седмицата, с цел да бъде позволен оперативният проект, отбелязва ДПА.

В интернационален проект плануваната атака против град Рафах, който е претъпкан с бежанци, е мощно подложена на критика. Дори съдружници като Съединени американски щати приканват Израел да прояви въздържаност. Въпреки това Нетаняху е твърдо решен да премине към нахлуване в Рафах. Премиерът неведнъж е подчертавал, че ще бъде невероятно да реализира военната си цел за елиминиране на " Хамас ", в случай че в Рафах останат четири батальона на групировката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР