Израелската армия потвърди днес, че през 2007 г. по време

...
Израелската армия потвърди днес, че през 2007 г. по време
Коментари Харесай

Израел призна, че е разрушил сирийски ядрен обект през 2007 г.

Израелската войска удостовери през днешния ден, че през 2007 година по време на въздушна интервенция е атакувала и разрушила хипотетичен конфиденциален нуклеарен реактор в прилежаща Сирия , оповестиха Агенция Франс Прес и АП.

Отдавна нямаше подозрение, че Израел стои зад дръзкия въздушен удар в региона на Ал Кибар в провинция Дейр аз Зур, само че за пръв път тази страна намерено поема отговорност за нападението, като разгласява разкрити документи по случая, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ В нощта на 5 против 6 септември 2007 година самолети на израелските Военновъздушни сили удариха и унищожиха сирийски нуклеарен реактор в развой на създаване “, се споделя в официално съобщение на израелската войска. „ Реакторът беше съвсем приключен и интервенцията разреши да се отстрани пораждаща се екзистенциална опасност за Израел и целия район “, отбелязва израелската войска.

Сирия постоянно е отричала, че става дума за нуклеарен реактор . Но Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи през 2011 година, че е „ доста евентуално “ атакуваният обект да е бил реактор, може би изграждан благодарение на Северна Корея .

Ядрен реактор в ръцете на Асад би имал съществени последствия за целия Близък Изток “, показва израелската войска.

Разсекретените документи разкриват също, че интервенцията е била подготвяна в цялостна загадка и че в нея са взели участие четири изтребители „ Ф-15 “ и четири „ Ф-16 “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР