Израелската армия потвърди, че бойци на Хамас, които са проникнали

...
Израелската армия потвърди, че бойци на Хамас, които са проникнали
Коментари Харесай

Израел призна, че Хамас държат заложници

Израелската войска удостовери, че бойци на " Хамас ", които са проникнали на израелска територия, са взели заложници и са ги транспортирали до Ивицата Газа , оповестява Би Би Си.

Все още не е доказан точният брой на заложниците, както и съотношението измежду тях сред цивилни и военни.

Както оповестява сътрудник на Би Би Си, броят на заложниците може да доближи няколко десетки . Някои от тях са в дребни градове покрай Ивицата Газа, други се довеждат в Газа.

По-рано заместник-политическото крило на Хамас Салех ал-Арури съобщи, че висши офицери от израелската войска са държани в плен от палестинците. Той сподели пред " Ал Джазира ": " Това, което имаме, ще разреши всички пандизчии да бъдат освободени . " Това се отнася до евентуалната замяна на израелски пандизчии за палестинци в израелски затвори.

" Много палестинци бяха убити, доста израелци починаха, доста бяха хванати и борбата е в разгара си ", сподели представител на " Хамас ".

Според скорошен отчет на израелската правозащитна група B`Tselem, 4499 пандизчии се държат в израелски затвори от " съображения за сигурност " . Още няколкостотин бяха задържани за това, че са се намирали в Израел без разрешителни.

В предишното редки случаи на израелски пленници са били обект на дълги договаряния за замяна. Най-известна е, който беше хванат в края на юни 2006 година

Преговорите за освобождението му завършиха едвам през 2011 година и повече от хиляда палестински пандизчии бяха разменени за Шалит , в това число тези, които излежаваха доживотни присъди за подготовка или осъществяване на подривни дейности в Израел.
 Война в Близкия изток: Хиляди ракети летят към Израел и Газа Обновена
Война в Близкия изток: Хиляди ракети летят към Израел и Газа

Над 700 израелци са ранени, а над 40 са починали. Убити са и над 160 палестинци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР