Израелската армия планира да продължи своите пълномащабни операции в Газа

...
Израелската армия планира да продължи своите пълномащабни операции в Газа
Коментари Харесай

Израел ще продължи пълномащабните си операции в Газа най-малко един месец, преди да намали войната

Израелската войска възнамерява да продължи своите пълномащабни интервенции в Газа най-малко още шест седмици, преди да се усили понижи спора, споделиха израелски публични лица пред Ройтерс.

Четирима израелски военни обявиха пред изданието, че Израел ще одобри тактика за по-малко въздушни удари и по-голям акцент върху целенасочени интервенции. Шест до осем седмици евентуално ще се свържат с акцията на Израел против Хамас в Рафах, която е подготвена да стартира скоро.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е изправен пред мощен интернационален напън да анулира нахлуването в Рафах, граничен град с Газа, ситуиран до Египет. Дори Съединени американски щати издадоха предизвестия, че няма да поддържат акция в Рафа, без Израел да показа явен проект за това по какъв начин да сведе до най-малко цивилните жертви.

„ Рафа е последният бастион на контрола на Хамас и в Рафа остават батальони които Израел би трябвало да унищожи, с цел да реализира задачите си в тази война “, сподели Ави Меламед...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР