Израелската армия откри телата на шестима заложници в Газа. Представител

...
Израелската армия откри телата на шестима заложници в Газа. Представител
Коментари Харесай

Призиви към Нетаняху за примирие с Хамас, след като откриха телата на 6 заложници в Газа

Израелската войска откри телата на шестима заложници в Газа. Представител на Хамас съобщи, че някои от тях е трябвало да бъдат освободени при положение на съглашение за прекъсване на огъня.
Прочетете още
Израелският министър на защитата Йоав Галант прикани премиера Бенамин Нетаняху да подписа договорка за помирение, с цел да бъдат върнати останалите похитени от групировката. Опозицията в Израел и родственици на заложници приканиха за стачка на следващия ден.

Израелската войска откри телата на шестима заложници на Хамас – две дами и четирима мъже. Един от мъжете е и съветски жител, различен е и с американско поданство.

" Телата им бяха открити по време на борба в Рафа, в под земята тунел, почти на един километър от тунела, където спасихме различен пленник преди няколко дни ", съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска.

В плен на Хамас остават още 101 души, обявиха от кабинета на премиера Нетаняху. Смята се, че 39 от тях са починали. Призиви и демонстрации за връщането им имаше и в Тел Авив, и в Ерусалим.

" Скърбим за гибелта на шестимата заложници. Трябваше да се върнат живи. Можеха да се върнат живи. Имаме потребност от договорка в този момент ", разяснява Дария Гилади, стачкуващ в Ерусалим, съобщи Българска национална телевизия. 

Тези, които убиват заложници, не желаят да се стигне до съглашение, сподели израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

" Фактът, че Хамас продължава да прави зверства като тези, които извърши на 7 октомври, ни задължава да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че повече не може да го прави ", съобщи Нетаняху.

Израел продължава и интервенцията си на окупирания Западен бряг. Тел Авив счита, че в Дженин се приготвят терористи и се унищожава структурата на дребния палестински град.

" Ситуацията в Дженин е сложна и окаяна. Положението е тежко. Това е петият следващ ден на израелското нахлуване. Има дефицит на вода, електричество и артикули от първа нужда ", сподели още Абуд Набхан, гражданин на Дженин.

В същото време трима израелски служители на реда бяха убити покрай град Хеброн на Западния бряг. Автомобилът им е бил обстрелван.

Израелските сили за сигурност търсят нападателите. Ситуацията на Западния бряг се изостри доста след експлоадирането на войната в Газа.

 

 

Снимка: БНТ
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР