Израелската армия обяви днес, че открила шестия и последен тунел

...
Израелската армия обяви днес, че открила шестия и последен тунел
Коментари Харесай

Израел откри и последния тунел под границата с Ливан

Израелската войска разгласи през днешния ден, че разкрила шестия и финален тунел под границата с Ливан, прокопан от ливанската шиитска формация " Хизбула ", с цел да прави набези на израелска територия, оповестиха международните организации.

Последният тунел с дължина неколкостотин метра, прокопан на дълбочина 55 м, е най-големият и най-добре оборудваният, открит до момента. Входът му се намира в ливанското населено място Рамие, на 800 м от границата с Израел, а изходът му е на няколко десетки метра в израелска територия, се показва в официално съобщение на израелската войска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тунелът ще бъде погубен в околните дни, с което ще завърши почналата на 4 декември м.г. интервенция " Северен щит " по откриването и разрушаването на трансграничните тунели на " Хизбула " на границата с Ливан.

Според Израел тунелите трябвало да бъдат употребявани от " Хизбула " за отвличания или убийства на израелски военни и цивилни или за завладяване на части от територия при положение на враждебни дейности, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР