Израелската армия обяви днес, че е започнала да разрушава тунели,

...
Израелската армия обяви днес, че е започнала да разрушава тунели,
Коментари Харесай

Израелската армия започна да разрушава трансгранични тунели на Хизбула

Израелската войска разгласи през днешния ден, че е почнала да унищожава тунели, прокопани от групировката Хизбула от ливанска територия към Еврейската страна, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

На брифинг довечера представителят на израелската войска Йонатан Конрикус сподели, че втората фаза от интервенция "Северен щит " е почнала. Първата фаза беше обвързвана с установяването и разкриването на тунелите. Досега армията е разкрила 4 тунела, сподели Конрикус. Армията уточни, че ще употребява разнородни способи, с цел да унищожи или с цел да обезпечи, че тунелите "няма да могат да бъдат употребявани от терористичната организация Хизбула и ще й попречат да реализира проектите си ". Местните управляващи към този момент са известени за допустимо заличаване на тунелите и са издадени предизвестия никой да не ги доближава от ливанска страна.

Организация на обединените нации се разгласи против "провокативни дейности " и "повишена реторика " до момента в който нейни представители инспектираха тунелите. Миротворческата задача на Организация на обединените нации в Ливан ЮНИФИЛ разположи спомагателни сили и екипи за взаимозависимост в проблематични региони по продължение на границата, а Ливан беше помолен да помогне за откриването и разрушаването на тунелите. ЮНИФИЛ заяви, че е идентифицирала 4 тунела след ревизия южно от синята гранична линия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР