Израелската армия обяви днес, че е ликвидирала най-малко петима терористи

...
Израелската армия обяви днес, че е ликвидирала най-малко петима терористи
Коментари Харесай

Израелската армия е убила петима терористи в Дженин

Израелската войска разгласи през днешния ден, че е ликвидирала минимум петима терористи в Дженин - бастион на въоръжените палестински групи на окупирания Западен бряг, а " Хамас " разгласи гибелта на трима свои бойци в " борбата на Потопа Ал Акса в Дженин ", съобщи Франс прес.

Палестинското министерство на опазването на здравето от своя страна заяви за " трима убити и 15 ранени, от които 4 в сериозно положение ".

" Потопа Ал Акса " е името, което ислямисткото придвижване даде на осъщественото от него кърваво нахлуване в Израел на 7 октомври, при което починаха над 1200 души, най-вече мирни жители, напомня Агенция Франс Прес. Оттогава насам израелската войска обстрелва следената от " Хамас " линия Газа и прави от ден на ден интервенции на Западния бряг, изключително в Дженин и едноименния бежански лагер.

Оттогава насам в линията Газа починаха 11 500 палестинци, две трети от които дами и деца, съгласно министерството на опазването на здравето на " Хамас ". На окупирания от Израел Западен бряг към 200 палестинци бяха убити от заселници и израелски бойци, съгласно палестинското здравно министерство.

Според журналистка на Агенция Франс Прес нощес по улиците на лагера с население от 23 000 души по данни на Организация на обединените нации, са минавали израелски военни коли, а над региона са прелитали дронове. Палестинците са хвърляли към транспортните средства камъни и най-малко едно взривно устройство. Войниците изстреляли няколко гранати със сълзотворен газ, преди да се стигне до замяна на изстрели. От лагера са се издигали стълбове черен пушек.

Израелските бойци се изтеглиха от лагера тази заран. Армията заяви, че е провела " антитерористична интервенция " в лагера и е разкрила " самоделни взривни устройства, сложени под и до улиците, с цел да нападат израелските сили за сигурност ". Освен това тя е " нанесла удар по въоръжена терористична клетка ". Конфискувани са 6 оръжия и са задържани към 15 обвинени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР