Израелската армия обяви днес, че е готова за седмица на

...
Израелската армия обяви днес, че е готова за седмица на
Коментари Харесай

Израел заяви, че е готов за едноседмична операция срещу "Ислямски джихад" в Газа

Израелската войска разгласи през днешния ден, че е подготвена за " седмица на интервенции " против " Ислямски джихад " в Газа. През миналата нощ от линията бяха изстреляни към Израел голям брой ракети като възмездие за ликвидирането на почитан водач на радикалната палестинска формация, съобщи ДПА.

Тази заран сирени за въздушна опасност огласяха няколко южни палестински града. Според боен представител от петък до момента от Газа са били изстреляни 190 ракети. Някои от тях са паднали на безлюдни места в Израел или се били прехванати от израелската система за Противовъздушна отбрана " Железен купол ". Около 35 не са достигнали израелска територия и са паднали в линията Газа. Предупредителни сирени звучаха през вчерашния ден над някои квартали на Тел Авив.

Израел бе подхванал няколко ориентирани офанзиви против Газа, довели до убийството на Тайсир ал Джабари, почитан водач на " Ислямски джихад ". Ударите по " обекти на терористи " не престават и през днешния ден, разгласи Израел. Досега са унищожени две заводи за оръжие и шест ракетни установки.

Според здравното министерство на " Хамас " - друга палестинска формация, която ръководи Газа - от през вчерашния ден до момента там са били убити 11 индивида, включително 5-годишно дете, както и други бойци от " Ислямски джихад ". Броят на ранените възлиза на повече от 80. " Ислямски джихад " е избран за терористична организация от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Според Израел Джабари е виновен за огромен брой набези против Израел от територията на Газа. Израелската интервенция по пречистване на Западния бряг от членове на " Ислямски джихад " продължава и през днешния ден. Там са арестувани 20 индивида, от които 19 са от групировката, оповестиха от израелската войска.

RAW FOOTAGE: This is the moment a barrage of rockets was fired from Gaza toward Israeli civilians.

This is what terrorism looks like:
— Israel Defense Forces (@IDF)
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР