Израелската армия обяви, че е в ход операция в най-голямата

...
Израелската армия обяви, че е в ход операция в най-голямата
Коментари Харесай

Израел: В ход е операция в най-голямата болница в Ивицата Газа

Израелската войска разгласи, че е в ход интервенция в най-голямата болница в Ивицата Газа - " Ал Шифа ".

В изказване на военните се показва, че интервенцията в региона се базира на разследващи сведения, съгласно които лечебното заведение се употребява от висши членове на ислямистката формация " Хамас " за образуване на набези против Израел.

Израелските военни оповестиха, че по тях през нощта са почнали да стрелят терористи, намиращи се в лечебното заведение, и те са отвърнали на огъня. Очевидци настояват пред Агенция Франс Прес, че в региона се правят въздушни удари и танкове са обкръжили болничното заведение. Израел твърди, че под нея се намират тунели, в които се крият бойци на " Хамас ", употребяващи пациенти като живи щитове - нещо, което групировката отхвърля и дефинира интервенцията като военно закононарушение.

Не е била подредена евакуация на медицинския личен състав и пациентите, само че има коридори, по които цивилните да изоставен региона, оповестиха още израелските военни. Здравното министерство в Ивицата Газа, което е под контрола на " Хамас ", твърди, че десетки хиляди разселени палестинци са потърсили леговище в болничното заведение и близките региони.
" Ал Джазира " оповестява и за " натоварен артилерийски " обстрел от страна на израелските сили в южния град Хан Юнис.

Израелска делегация, водена от шефа на " Мосад " Давид Барнеа, се чака по-късно през днешния ден в столицата на Катар - Доха, за договаряния по предлагането на " Хамас " за краткотрайно помирение.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР