Израелската армия обяви, че е убила ръководител на палестинска бойна

...
Израелската армия обяви, че е убила ръководител на палестинска бойна
Коментари Харесай

Израелската армия обяви, че е убила ръководител на палестинска клетка, планирала широкомащабна атака

Израелската войска разгласи, че е умъртвила началник на палестинска бойна клетка в окупирания от Израел Западен бряг, която е възнамерявала " широкомащабна терористична офанзива " против Израел, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1419
Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха в своя канал в приложението " Телеграм ", че Абдула Абу Шалал " е бил отстранен при прецизен въздушен удар ". Той е управлявал " терористична инфраструктура " в бежанския лагер Балата в региона на град Наблус, в централната част на окупираната територия на Западния бряг, допълват от ЦАХАЛ.

Палестинското здравно министерство осведоми за един  погубен, само че посочи, че за момента овъгленото тяло на жертвата не е разпознато.

Според палестинска информация при нахлуване с израелски дрон в Балата са убити трима палестинци. В отговор на нападението в Наблус беше свикана обща стачка. Групировката " Бригадите на мъчениците от Ал Акса ", които са свързани с придвижването " Фатах " на палестинския президент Махмуд Абас, споделиха, че при израелския удар са убити трима членове на организацията.  " Бригадите на мъчениците от Ал Акса " оповестиха и имената на починалите, само че измежду тях не беше това на Абу Шалал. Семейството му отхвърля той да е мъртъв. 

Израелската войска съобщи, че Абдула Абу Шалал е виновен за няколко набези в границите на последната година, включително пукотевица с двама ранени в Йерусалим и бомбена офанзива против израелски военнослужещи през октомври, при която е бил ранен един боец. ЦАХАЛ разяснява, че ръководената от Абу Шалал клетка е била финансирана и направлявана от иранци, които са работили взаимно с палестинските сили в линията Газа и в чужбина.

Ройтерс прави ангажимента, че упоменатите обстоятелства в палестинските и израелските информации не могат да бъдат тествани по самостоятелен път. Агенцията напомня, че обстановката на Западния бряг се е влошила внезапно с началото на войната сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас " в линията Газа.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР