Израелската армия обяви, че е убила няколко командири на Хизбула

...
Израелската армия обяви, че е убила няколко командири на Хизбула
Коментари Харесай

Ударите по Бейрут продължават, убити са няколко командири на Хизбула

Израелската войска разгласи, че е умъртвила няколко командири на " Хизбула " в Южен Ливан, съобщи Франс прес.

Атаката е била осъществена от изтребители. В изказването, оповестено в " Телеграм ", написа, че при нападението са били убити командващият ракетното поделение на " Хизбула " Мохамед Али Исмаил, неговият заместител " и други терористи ".
Израелската войска не даде повече детайлности. За момента няма реакция от страна на ливанската формация.

Вчера Израел нанесе въздушни удари в южни покрайнини на Бейрут, в това число по централата на " Хизбула ". По последни данни на ливанските управляващи при офанзивите в столицата са били убити минимум шестима души.

По информация на няколко израелски медии ударът по централата на " Хизбула " е имал за цел да ликвидира нейния водач Хасан Насралла. Според близки до групировката източници, представени от Агенция Франс Прес и Ройтерс, той обаче е незасегнат.

Израелската войска разгласи още, представена от Франс прес, че е нанесла удари по оръжейни хранилища на " Хизбула " в южни покрайнини на Бейрут. Групировката отхвърли израелските изказвания, че съхранява оръжия в жилищни здания.

Националната новинарска организация (ННА) на Ливан заяви за 11 израелски въздушни офанзиви в южни покрайнини на Бейрут тази нощ досега.

Стотици фамилии избягаха от тези квартали, които са бастион на " Хизбула ", отбелязва Агенция Франс Прес.

Фоторепортери на организацията оповестиха за интензивни удари по южни покрайнини на Бейрут тази нощ.

Израелската войска заяви още, че нанася удари по " терористични цели " на " Хизбула " в региона на южния ливански град Тир. Комюникето не съдържа детайлности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР