Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град

...
Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град
Коментари Харесай

Израел: Прекратяване на огъня не стои на дневен ред

Израелската войска разгласи, че е завършила с обкръжаването на град Газа, само че добави, че прекратяването на огъня не стои на масата. Градът беше най-гъсто обитаемата част от линията, само че преди седмица Израел подреди на цивилните да стартират незабавно напредване към южните територии.

Не е ясно какъв брой цивилни има в град Газа, само че съгласно отчети десетки хиляди здания са били развалени, а минимум 25% от жилищните блокове - изцяло изравнени със земята.

Десетки хора не престават да се надяват да бъдат пропуснати през пункта " Рафа ". 36 наши сънародници сполучливо съумяха да изоставен конфликтната зона. Това стана допустимо, откакто границата с Египет беше отворена за първи път след началото на ескалацията сред Израел и „ Хамас ”.

„ Това е петият ми опит да напусна Газа. Трябваше да отпътува в неделя, а това беше вторият ден от войната, само че не можех просто да оставя фамилията си и да им кажа: „ Чао, ще се забележим от другата страна ”. Затова останах в Газа, а войната ескалира толкоз бързо. За страдание, даже не се вълнувам да напусна Газа, тъй като тук остават толкоз доста хора, които обичам. Не знам дали в миналото ще мога да видя фамилията или приятелите, които остават тук ”, сподели палестинката с американско поданство Сюзан Бесийзо.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР