Израелската армия навлезе в главната болница в Газа в това,

...
Израелската армия навлезе в главната болница в Газа в това,
Коментари Харесай

Какво знаем за нападението на Израел срещу болница ал-Шифа

Израелската войска навлезе в основната болница в Газа в това, което разказва като „ целенасочена интервенция против Хамас “.

Очевидец в болница al-Shifa сподели на BBC, че войските са се преместили през нощта и са разпитвали хора.

Израел от дълго време упреква Хамас, че има команден център под управлението на Ал-Шифа и Съединени американски щати споделят, че тяхното разузнаване поддържа това, само че Хамас отхвърля.

Хуманитарният началник на Организация на обединените нации Мартин Грифитс сподели, че е „ ужасяващ “ и че „ лечебните заведения не са бойни полета “.

Междувременно Световната здравна организация съобщи, че е „ извънредно обезпокоена “ за пациентите и личния състав, с които е изгубила контакт.

BBC беседва с публицист и доктор в болничното заведение, с цел да се опитат да схванат какво се случва там, до момента в който израелските отбранителни сили (IDF) също дават актуализации. Не можем без значение да потвърдим нито един от сметките.

Разказ на свидетел от в болничното заведение

Хадер, публицист в ал-Шифа, сподели на Рушди Абуалуф от BBC, че израелските войски са в „ цялостен надзор “ на болничното заведение и не е водена пукотевица място.

Той сподели, че шест танка и към 100 командоси са влезнали в комплекса през нощта, като бойците са влезнали в основното незабавно поделение и са извикали „ Не мърдайте! “

След това израелските сили обиколиха стая в стая, етаж по етаж, разпитвайки както личния състав, по този начин и пациентите и бяха съпроводени от медици и говорещи арабски език.

По високоговорители бойците на IDF помолиха всички мъже на възраст сред 16 и 40 години да изоставен болничните здания, като се изключи хирургичните и незабавните отделения, и да отидат в двора на болничното заведение.

Войници са стреляли във въздуха, с цел да принудят останалите вътре да излязат, сподели Хадер.

Той също сподели, че войските са имали конфигурира сканиращо и сензорно устройство и помоли мъжете да преминат през него.

Мохамед Закут, генералният шеф на лечебните заведения в линията Газа, също даде доклад за това по какъв начин се разигра нападението. В изявление за Al Jazeera той сподели, че " нито един патрон " не е бил изстрелян - тъй като " няма резистори или арестувани " вътре.

Израел разказва „ целенасочена интервенция “ против Хамас

IDF сподели късно във вторник, че нейните сили бяха в разгара на „ прецизна и целенасочена интервенция против Хамас в избрана зона в болничното заведение Шифа “. нужда “ въз основа на „ информация от разузнаването “ и прикани „ терористите от Хамас “ в болничното заведение да се предадат., нейните военни бяха изправени пред офанзиви с експлозиви и се бориха с „ терористични отряди “.

По-късно в сряда почитан чиновник на IDF, който отхвърли да бъде назван, сподели пред кореспонденти, че Израел е разкрил оръжия и „ терористична инфраструктура “, само че не даде незабавно доказателства.

В болничното заведение не са се водили борби и не е имало търкания сред бойци и хора там, сподели формален представител.

Израелското армейско радио заяви, че войските до момента не са разкрили никакви следи от някой от заложниците, взети от Хамас при нападението на 7 октомври.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР