Израелската армия нанесе съкрушителен удар на централата, където се намираше

...
Израелската армия нанесе съкрушителен удар на централата, където се намираше
Коментари Харесай

„Лидерът на Хизбула Насрала е убит“: Нова израелска атака срещу Ливан. Какво казват партиите?

Израелската войска нанесе пагубен удар на централата, където се намираше върхът на шиитското придвижване Хизбула. Все още не е ясно дали водачът на придвижването Хасан Насрала е умрял.

Израел направи гръмко изказване, информирайки целия свят за убийството на водача на шиитското придвижване Хизбула Хасан Насрала. Казват, че е умрял при офанзивата против Бейрут в петък.

" Хасан Насрала беше погубен през вчерашния ден от удар на израелските военновъздушни сили в Бейрут ", се споделя в изказване на израелската войска.

Новините обаче не свършват дотук. В допълнение към Насрала, съвсем цялото висше командване на придвижването се твърди, че е било убито по време на нападението.



„ Целенасочената офанзива против централния щаб на терористичната организация Хизбула, която се намираше подземен под жилищни здания в квартал Дахия в Бейрут... беше осъществена, до момента в който висшето командване на Хизбула действаше от централата и извършваше терористични действия против жители на страната Израел “, оповестиха от ЦАХАЛ. И незабавно посочи, че " командирът на Южния фронт на Хизбула Али Караки и други командири " на организацията са убити. Според израелската войска единствено един пълководец остава жив в командната верига на придвижването - Абу Али Рида. И се допуска, че даже дъщерята на Насрала, Зейнаб, е починала по време на бомбардировката на Бейрут.

Както Израел показва, самият Насрала е „ виновен за убийството на доста израелски цивилни и бойци, както и за планирането и осъществяването на хиляди терористични офанзиви “.

„ Той беше централният човек, който вземаше решения и стратегически водач на организацията “, отбелязва пресслужбата на армията.



Междувременно, докато ЦАХАЛ споделя фрагменти от бункера, в който е извършена интервенция New Order за ликвидирането на Хасан Насрала, от Ливан идват доста забавни вести. Те оповестиха, че водачът на Хизбула въпреки всичко е съумял да оцелее. Твърди се, че е бил ранен, само че лекарите са съумели да го спасят и скоро ще излезе публично изказване по случая.

Да напомним, че от 27 до 28 септември израелската авиация нанесе мощен ракетен удар по Ливан. Поразени са Бейрут, Маараке, Джебал, Зибкин, Харис, Барашит, Шабреха, Ал-Масакин, Бурдж ел-Шемали, Айн Баал, Ал-Самаех, Зутар, Базурия, Хабуш, Ярун, Набатия. Освен това се чуха детонации в обитаеми места в долините Бекаа и Баалбек. Десетки цивилни бяха убити и стотици бяха ранени.

Превод: ПИ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед86521Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед9969Проф. Нако Стефанов: 75 години дипломатически връзки сред КНР и БългарияАлтернативен Поглед14994Зефира Вълова: Фестивалът „ Изкуството на барока ” чества пълнолетиеАлтернативен Поглед12489Д-р Бисер Банчев: Никога двустранните връзки на Балканите не са единствено двустранниАлтернативен Поглед12007Д-р Бисер Банчев: Докато напрежението в Близкия изтокне се уталожи, на Балканите няма да има сериозен конфликтАлтернативен Поглед875541Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед227355Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед191923Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван Беларус  Николай Витанов, математическата доктрина на лудостта, ВСУ, трети път, едно и също, друг резултат  Николай Вита </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР