Израелската армия нанесе днес удар по близо десететажна сграда в

...
Израелската армия нанесе днес удар по близо десететажна сграда в
Коментари Харесай

Израелски ракети срутиха сграда, в която са офисите на Ал Джазира и АП в Газа

Израелската войска нанесе през днешния ден удар по близо десететажна постройка в линията Газа, където са ситуирани пространствата на катарската телевизия " Ал Джазира " и на американската информационна организация Асошиейтед прес, установяваха публицисти на Франс прес.
Още по тематиката
" Израелски удар опустоши кулата, където се намират офисите на АП в град Газа ", написа в Туитър Джон Гамбръл, публицист от американската организация.

" Армията предизвести притежателя на кулата, където са пространствата на АП, че тя ще стане цел " на удар, бе написал той малко преди този момент.

Журналисти от Агенция Франс Прес видяха по какъв начин ракети унищожават 13-етажната кула.

" Ал Джазира " удостовери в Туитър, че пространствата й са били в тази постройка, и препредаде в директен ефир фрагменти, на които се вижда по какъв начин кулата се сгромолясва в облак прахуляк.

Израелската войска не отговори на молба на Агенция Франс Прес за коментар.

" Бомби можеха да паднат върху нашия офис. Изтичахме по стълбите от 11-я етаж надолу и в този момент гледаме постройката отдалеко, молейки се армията най-сетне да се отдръпна ", написа малко преди офанзивата в Туитър Фарес Акрам, сътрудник на АП в Газа.

Ислямисткото придвижване Хамас, ръководещо в Газа, и Израел разменят от понеделник смъртоносни обстрели в посока от и към палестинския анклав. По последни данни на палестинските управляващи от нощес израелските бомбардировки са взели 139 жертви, измежду които 39 деца, а 1000 души са ранени.

Над 2300 ракети са изстреляни от понеделник против Израел от въоръжени палестински групировки и са умъртвили 9 души, в това число едно дете и един боец, а ранените от тях са над 560.

Според израелската войска противоракетният щит " Железен купол " е прехванал повече от половината от тези ракети.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР