Израелската армия е започнала да пълни с морска вода тунелите

...
Израелската армия е започнала да пълни с морска вода тунелите
Коментари Харесай

Израел е започнал да пълни с морска вода тунели на „Хамас“ в Газа

Израелската войска е почнала да цялостни с морска вода тунелите на „ Хамас “ в линията Газа, оповестяват „ Уолстрийт джърнъл “ (Wall Street Journal) и ЕйБиСи Нюз (ABC News), като цитират неназовани публични американски представители, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1239
„ Уолстрийт джърнъл “ показва, че процесът евентуално ще продължи със седмици. ЕйБиСи Нюз оповестява, че наводняването наподобява ще бъде лимитирано, до момента в който Израел направи оценка на успеваемостта на тактиката.

Израелската войска не разяснява информацията, отбелязва Ройтерс. Представител на министерството на защитата не отговори на настояването за коментар, написа Българска телеграфна агенция.

Някои представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън считат, че наводняването може да помогне за заличаване на тунелите, където Израел счита, че въоръжената палестинска формация крие заложници, бойци и боеприпаси, написа „ Уолстрийт джърнъл “, представен от Ройтерс. Други публични представители показаха опасения, че морската вода може да засегне снабдяването на Газа с питейна вода, добавя вестникът.

Американският президент Джо Байдън отхвърли да отговори непосредствено на въпрос за наводняването на тунелите, като загатна единствено уверения, че в набелязаните зони няма заложници, оповестява още Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР