Израелската армия е открила телата на трима заложници в ивицата

...
Израелската армия е открила телата на трима заложници в ивицата
Коментари Харесай

Откриха тялото на израелската заложничка Шани Лука, чиято снимка обиколи света

Израелската войска е разкрила телата на трима заложници в линията Газа, измежду които е и германско-израелската заложничка Шани Лук. И тримата починали бяха отвлечени от музикалния фестивал в южен Израел на 7 октомври, който беше брутално атакуван от „ Хамас “.

Според израелската войска телата на трима заложници са открити в линията Газа. Сред тях е и тялото на германо-израелската гражданка Шани Лука.

„ Снощи израелските войски откриха телата на нашите заложници Шани Лука, Амит Бускила и Ицхак Гелерентер ", съобщи представителят на армията Даниел Хагари по израелската телевизия. Тримата бяха взети за заложници по време на клането на „ Хамас “ на 7 октомври и " брутално убити " по време на бягството им от музикалния фестивал " Нова ".

Операция въз основа на разследваща информация

" Телата им са били открити през нощта по време на специфична интервенция на армията и националната разследваща работа Шин Бет в линията Газа. Това е била интервенция, учредена на разследваща информация. Те са били известени за местонахождението на телата от терористи, които са били задържани и разпитани. Телата бяха изследвани в Института по правосъдна медицина в Тел Авив. След като телата са били разпознати, фамилиите са били осведомени.

" Ще продължим да се борим, с цел да върнем заложниците вкъщи ", сподели Хагари.

Израелската войска към този момент беше оповестила гибелта на Лука в края на октомври, само че ориста на другите двама заложници оставаше неразбираема. Майката на Шани Лука Рикарда Лука разгласи тогава, че е открита отломка от черепна кост и е взета ДНК проба. Ако сте ранени на тази вътрешна черепна кост, към този момент не можете да живеете - сподели тогава майката. Преди време родителите към този момент са дали на управляващите нужния материал за ДНК съпоставяне.

Снимка на Лука в камион обиколи света

Снимки и видеоклипове, публикувани в интернет след терористичната офанзива, демонстрират тялото на младата жена в един от пикапите на нападателите. Според фамилията ѝ те са разпознали младата жена на фрагментите и скоро по-късно са се обърнали към обществеността за помощ. Семейството на Шани Лука, част от което живее в Баден-Вюртемберг, в началото е предположило, че младата жена е била тежко ранена в главата по време на нападението, само че е жива и се намира в линията Газа. Сега бащата на Шани Лука Нисим Лука съобщи пред израелските медии, че фамилията е облекчено, тъй като към този момент знае сигурно какво е станало с детето им и ще може да погребе останките.

Понастоящем Израел допуска, че 100 заложници са към момента живи. Само по време на фестивала в пустинята Негев терористите са умъртвили няколкостотин души. Общо 1200 души бяха убити при нападението на 7 октомври, по време на което те отвлякоха и към 250 души в линията Газа

Оттогава към половината от заложниците са освободени, най-много в подмяна на освобождението на палестински пандизчии от израелски арест. Израел допуска, че към 100 заложници към момента се държат в линията Газа, а „ Хамас “ твърди, че държи под стража към 30 тела на отвлечени. Хиляди хора в Израел постоянно организират демонстрации за освобождението на заложниците, които към момента се намират в линията Газа - те упорстват израелското държавно управление да направи повече, с цел да освободи техните родственици и другари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР