Израелската армия е нахлула в палестински бежански лагер в окупирания

...
Израелската армия е нахлула в палестински бежански лагер в окупирания
Коментари Харесай

Израел нахлу в палестински бежански лагер в Западния бряг

Израелската войска е нахлула в палестински бежански лагер в окупирания Западен бряг, оповестява " Франс прес ", като добавя, че оповестената причина е гонене на обвинени за убийството на боец .

Десетки израелски бойци са влезнали в бежанския лагер " Амари " в Рамалла в ранните утринни часове през днешния ден, блокирайки всички входове.

Най-малко 13 палестинци са получили леки или междинни телесни повреди по време на нахлуването, откакто са се разразили конфликти, прецизираха от палестинското здравно министерство, като израелските бойци са употребявали сълзотворен газ и патрони .

Жителите настояват, че няколко палестинци са били задържани , макар че към този момент няма удостоверение или изказване от страна на армията.

Израелските сили по-късно са се изтеглили от лагера.

Това се случва дни откакто израелски боец беше погубен по време на навлизане в лагер а.

20-годишният сержант Ронен Лубарски от специфичните елементи е бил ударен в главата с камък, хвърлен по време на арести, като в събота е умрял.

Израелските медии прецизираха, че е била хвърлена гранитна плоча от прозорец на третия етаж. Отговорните за офанзивата не са били задържани тогава.

" Амари " се намира в Рамалла, седалище на палестинската власт, в регион, който теоретично е под цялостния надзор на палестинското държавно управление.

Израелските сили постоянно правят нощни набези в следените от палестинската автономност елементи на Западния бряг, с цел да арестуват обвинени, които упрекват в дейности против Израел.

Амари, където живеят към 6000 палестинци съгласно Организация на обединените нации, е нормална гореща точка, където нахлувания на Израел провокираха яростни конфликти в предишното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР