Израелската армия е ликвидирала около 90 въоръжени мъже и е

...
Израелската армия е ликвидирала около 90 въоръжени мъже и е
Коментари Харесай

Израел преброи 90 ликвидирани терористи в болница Ал-Шифа

Израелската войска е ликвидирала към 90 въоръжени мъже и е задържала други 160 при нахлуване против болница Ал-Шифа в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Ал-Шифа беше най-голямото лечебно заведение в палестинския анклав преди войната, а понастоящем е една от дребното лечебни заведения в северната част на територията, които работят най-малко отчасти. Освен това в нея са потърсили леговище разселени цивилни.

" През миналия ден войските отстраниха терористи и локализираха оръжия в региона на болничното заведение, като в същото време предотвратиха пострадване на цивилни, пациенти, медицински личен състав и здравно съоръжение ", осведомиха израелските военни.
 Израелските сили откриха огън по болница Ал-Шифа Обновена
Израелските сили откриха огън по болница Ал-Шифа

Заради информация за водачи на " Хамас " в лечебното заведение

в ранните часове в понеделник. Армията заяви, че са изпратени специфични сили, подкрепени от пехота и танкове, въз основа на разследваща информация, че болничното заведение още веднъж се употребява от въоръжени лица.

През ноември предходната година Израел беше подложен на гневни рецензии, откакто войските му за първи път нахлуха в болница Ал-Шифа, които съгласно тях са били употребявани като командни и контролни центрове от " Хамас ".

На собствен ред палестинската формация и медицинският личен състав отхвърлят ​​лечебното заведение да е било употребявано за военни цели или за леговище на бойци.
 Израел ликвидира 20 терористи в болничното заведение Ал-Шифа
Израел ликвидира 20 терористи в болничното заведение Ал-Шифа

Задържани са и десетки екстремисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР