Израелската армия е арестувала 22-годишната активистка Ахед Тамими, която е

...
Израелската армия е арестувала 22-годишната активистка Ахед Тамими, която е
Коментари Харесай

„Ще си кажете, че направеното от Хитлер е било шега“: Израел арестува Ахед Тамими – икона за палестинците

Израелската войска е арестувала 22-годишната активистка Ахед Тамими, която е икона на палестинската идея по света, съобщи Франс прес.

" Ахед Тамими, обвинена в подбудителство към принуждение и терористични действия, беше арестувана в град Наби Салех. Тамими беше предадена на израелските сили за сигурност за спомагателен разпит ", разяснява представител на армията, представен от Агенция Франс Прес.

При идентифицирането на жертвите нейната ДНК не е открита

Активистката е задържана по време на акция на израелската войска, " ориентирана към задържане на лица, обвинени в присъединяване в терористични действия и подбудителство към ненавист " в северната част на окупирания Западен бряг.

Кадри, разпорстранени от околните на Тамими

Ахед Тамими става известна на 14-годишна възраст, когато е снимана по какъв начин хапе израелски боец, с цел да му попречи да арестува дребния ѝ брат, прикован към земята и с гипсирана ръка.

Оттогава тя се трансформира в международна икона на палестинската идея и се счита от палестинците за образец за храброст против израелските репресии в окупираните палестински територии.

Според отбранителните сили на страната всичко това би трябвало да обезпечи нужния напън за унищожаването на „ Хамас “

Неин голям портрет беше нарисуван и на израелската разграничителна стена в окупирания Западен бряг, в бранша на Витлеем.

Тамими беше задържана през 2017 година и арестувана за 8 месеца за това, че удари шамарина двама израелски бойци в двора на фамилната ѝ къща в Наби Салех. Излежава присъдата си в цялостния си период в пандиза.

Преди седмица в обява в Инстаграм тя прикани за убийството на заселници на Западния бряг в обява.

„ От реката до морето Палестина ще бъде свободна “, написа на някои от тях

„ Чакаме ви във всички градове на Западния бряг от Хеброн до Дженин – ще ви заколим и ще си кажете, че това, което Хитлер ви е направил, е било смешка. Ще изпием кръвта ти, ще изядем черепа ти. Хайде, чакаме те “, разяснява Ахед Тамими.

Кадри, разпорстранени от околните на Тамими

Упражняваното принуждение от Тамими над израелски бойци ѝ носи популярност в палестинската общественост. За доста палестинци тя е народен воин и един от знаците на палестинската битка против политиката на Израел в палестинските територии. От май 2018 година тя е почетен член на Палестинския народен съвет.

   Вижте тази обява в Instagram.

Публикация, споделена от Dena Takruri (@denatakruri)

Израелската войска отпразнува ареста на Ахед Тамими, като разгласява фотография във Facebook с коментар към нея: „ Къде е усмивката ѝ в този момент? “

Около 16 лечебни заведения към този момент не действат заради вреди и липса на гориво

От началото на войната, провокирана на 7 октомври от убийствената офанзива на „ Хамас “ в Израел, израелските сили за сигурност направиха всеобщи арести на палестинци, обвинени в принуждение, в подбудителство към принуждение или че са членове на „ Хамас “.

Снимка: denatakruri denatakruri/Instagram

150 палестинци са били убити в окупирания Западен бряг от израелски бойци или от еврейски заселници, показват от палестинското министерство на опазването на здравето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР