Израелската армия днес отново атакува позиции на проиранската милиция Хизбула

...
Израелската армия днес отново атакува позиции на проиранската милиция Хизбула
Коментари Харесай

Израел атакува позиции на Хизбула в Сирия

Израелската войска през днешния ден още веднъж нападна позиции на проиранската милиция " Хизбула " в Сирия, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. 

Армията съобщи, че е атакувала военна инфраструктура, която " въз основа на точни разследващи данни е била употребена от терористичната организация " Хизбула " на сирийския фронт ". 

Първоначално информацията не можеше да бъде тествана по самостоятелен метод. 

" ЦАХАЛ държи сирийския режим виновен за всички действия, които се правят на негова територия ", съобщи армията.

Израел бомбардира цели в Сирия за да порази личния състав на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР) и проиранските милиции, в това число ливанското придвижване " Хизбула ", основани там. Целта на Израел е да попречи на Иран и съюзените с него милиции да разширят военното си въздействие в Сирия.

Израелските набези против Сирия се усилиха след началото на войната в Газа сред Израел и палестинската войнствена организация " Хамас " преди шест месеца, обобщава ДПА.

След нападението против комплекса на иранското посолство в Дамаск на 1 април милицията " Хизбула " съобщи, че нападението ще има последици. Иран, който упреква Израел за нападението, също заплаши да отвърне на удара. 

" Хизбула " управлява южната част на Ливан по границата с Израел. Милицията е дейна и в Сирия. Там тя се бори дружно с държавните сили на сирийския президент. Иран и Русия са най-важните сътрудници на Асад.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР