Израелската армия днес обяви, че е завзела правителствените сгради на

...
Израелската армия днес обяви, че е завзела правителствените сгради на
Коментари Харесай

Израелската армия твърди, че контролира сградите на институциите на „Хамас“ в Газа

Израелската войска през днешния ден разгласи, че е завзела държавните здания на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в град Газа, в това число Народното събрание и държавни и полицейски обекти, съобщи Франс прес.

След проведената от " Хамас " кланица на 7 октомври, при която в Израел починаха 1200 души, множеството цивилни съгласно израелските управляващи, израелската войска непрекъснато бомбардира линията Газа и в този момент танковете ѝ стягат контрола над град Газа, изключително към лечебните заведения, употребявани съгласно Израел като логистични и военни бази от " Хамас ".

Израелската войска твърди, че е поела контрола над " Народното събрание на " Хамас ", централите на държавното управление, полицейското ръководство на " Хамас " и инженерния факултет, който е бил употребен за произвеждане и създаване на оръжия ".

Снимки в  социалните мрежи демонстрират израелски бойци, които развяват синьо-бялото знаме на Израел на трибуната на ръководителя на Народното събрание, както и бойци, позиращи пред стена, на която има лого с надпис " Щаб на военната полиция ".

Палестинският парламент, който би трябвало да заседава в Рамала на окупирания Западен бряг, където е основана Палестинската автономност, не работи от години и беше публично разхлабен през 2018 година, напомня Агенция Франс Прес.

След като през 2007 година " Хамас " измести Палестинската автономност от Газа, двете палестински територии на процедура са подвластни от паралелни управляващи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР