Израелската армия дава днес нов прозорец на цивилните в Ивицата

...
Израелската армия дава днес нов прозорец на цивилните в Ивицата
Коментари Харесай

Израел даде 4-часов прозорец за евакуация от южната част на Газа

Израелската войска дава през днешния ден нов " прозорец " на цивилните в Ивицата Газа да се реалокират в южната част на палестинския анклав, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че ще разрешат придвижването по пътя към южната част на територията сред 10 ч. и 14 ч. (08 ч. и 12 ч. по Гринуич), заяви представител на израелската войска в платформата " Екс ". Армията разгласява и карта, на която е показан пътят, по който може да се извърши напредването. В оповестеното известие се споделя на арабски език: " Ако ви е грижа за вас и околните ви, тръгнете на юг, следвайки нашите указания ".

Говорителят прикани хората да се възползват от новата опция и да се насочат на юг в името на личната си сигурност.

Миналия уикенд военните започнаха нова фаза от войната против ислямисткото придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа, и разшириха сухопътните си интервенции.

Израелската войска към този момент няколко пъти прикани хората в северната част на Газа да се реалокират на юг. По данни на военните минимум 700 000 души към този момент са го създали. Според оценки на Организация на обединените нации в линията Газа има 1,4 милиона вътрешно разселени лица. В гъстонаселената линия Газа живеят повече от 2,2 милиона души.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР